Entorn

El castell i església de Clarà

El castell de Clarà, fou bastit el s. XV-XVI sobre l’antic castell medieval. És una antiga masia o quadra medieval fortificada, amb pati al qual s’accedeix per un arc de mig punt, sota una torre amb matacà, actualment restaurada, i que possiblement pertany al nucli primitiu del segle XIV. L’edifici va tenir una especial significació el s. XV durant la guerra entre el rei Joan II i la Generalitat. El castell de Clarà és conegut també amb el topònim local cal Xeco.

El castell forma part de la ruta dels castells del Baix Gaià, la qual recorre 12 castells del nord de la comarca del Tarragonès.

A la vora hi ha l’església parroquial de Sant Joan de Clarà, documentada des del segle XIII, reformada i/o modificada durant els segles XIV, XVI i XVII i finalment, al segle XIX.

Torredembarra

Torredembarra conserva encara la seva essència mediterrània. Al seu nucli antic podreu visitar el castell, la torre de la Vila i passejar pels seus bonics carrers medievals. També podreu admirar edificis modernistes del segle XIX i XX fruit dels negocis indians. En destaca el far, de l’any 2020, és el darrer que s’ha construït a l’estat espanyol i el que té la torre més alta de tots els fars catalans.

Torredembarra és una de les poblacions costaneres amb més diversitat de platges i de més qualitat i compta amb un passeig marítim excepcional, ideal per a llargues passejades vora el mar i on hi regna sempre la tranquil·litat. El visitant pot gaudir de 4 km de platges de sorra daurada i fina: el Canyadell, la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans.

Ruta dels castells del Baix Gaià

Ruta circular que passa pels dotze castells de la comarca del Tarragonès, situats al que s’anomena el Baix Gaià, als termes municipals de Tarragona, Altafulla, El Catllar, Torredembarra, Creixell, La Nou de Gaià, La Pobla de Montornès, Renau, La Riera de Gaià i Vespella de Gaià.

Entorn
Entorn

Tarragona, la ciutat de la història

Tarraco va ser una ciutat administrativa i mercantil important a l’època romana i el centre del culte imperial per a totes les províncies ibèriques.

Era una petita Roma, una ciutat portuària, oberta a la Mediterrània, on es parlaven multitud de llengües. Caminant pels carrers i places de la ciutat reviureu els temps de l’emperador August i en coneixereu l’amfiteatre, el teatre o el circ. Tarraco s’estén més enllà de la ciutat, a pocs quilòmetres, podreu visitar l’aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable, la gran pedrera del Mèdol o la Torre dels Escipions. La ciutat medieval, construïda damunt la ciutat romana, la formen nobles edificis i carrerons estrets i costeruts, presidits per la Catedral de Tarragona.

Ruta del Modernisme i Gaudí Centre de Reus

El Modernisme és l’estil més destacable del paisatge urbà de Reus. El naixement d’Antoni Gaudí i la presència d’alguns dels seus més estrets col·laboradors a la ciutat han deixat una empremta visible i han atorgat caràcter estètic a la ciutat. Són prop de 80 els edificis catalogats que conformen un espectacular aparador de l’arquitectura modernista reusenca i catalana. Es conserva la memòria d’Antoni Gaudi amb la seva casa natal i amb el Gaudí Centre, un espai d’interpretació del modernisme i de la vida i l’obra del gran arquitecte.

Entorn
Entorn

Ruta del Cister

La Ruta del Cister és el vincle d’unió entre els tres monestirs del Cister més rellevants de Catalunya: Santes Creus, Monestir de Poblet i Vallbona. Es tracta de la ruta cultura més important de Catalunya. Pot fer-se en touring, a peu o en bicicleta.

Montblanc

Montblanc és una de les principals viles medievals de Catalunya. Totalment emmurallada i amb nombrosos edificis històrics al seu interior, forma una petita ciutat medieval on les pedres ens parlen d’història, d’una història viva i intensa i que es respira caminant pels seus carrerons i places. Per Sant Jordi, al voltant del 23 d’abril, Montblanc reviu la història a través de la Setmana Medieval de Montblanc, es tracta d’una festa popular de la qual en destaca la representació de la llegenda de Sant Jordi.

Entorn
Entorn

El Penedès

Una plana protegida per muntanyes al costat del mar, el clima suau de la costa mediterrània i una terra permeable, rica en fòsfor, han convertit la comarca en la principal productora de vins i caves de Catalunya, repartits en els seus més de 300 cellers.

El Priorat

El Priorat és una de les regions vitivinícoles més importants del món. Els seus vins, fruit d’uns paisatges de pissarra feréstecs, són d’elevada qualitat. Encara es conserva la forma de producció tradicional, gairebé sense mecànica en el procés de recol·lecció, i entre muntanyes costerudes de difícil accés. Us proposem realitzar la Ruta del Vi del Priorat tot fent degustacions i coneixent pagesos, bodegues i cooperatives d’aquest bonica comarca catalana.

Entorn

Delta de l’Ebre

El riu Ebre, el més cabalós de la península ibèrica, arriba al Mediterrani formant un gran delta que sembla voler estimar el mar. Damunt seu és el conreu de l’arròs qui s’encarrega de posar-hi vida a un paisatge canviant i únic a Catalunya. Els tradicionals arrossos o paelles del delta de l’Ebre són ben conegudes arreu del país, formen part d’una rica gastronomia marinera on els musclos, les ostres i els llagostins, en són també els productes estrella. La bellesa dels paratges del delta de l’Ebre són ben coneguts pels flamencs, els quals hi viuen tot l’any. Sant Carles de la Ràpita, la capital turística del delta de l’Ebre, ofereix una gran oferta d’activitats nàutiques a la badia dels Alfacs, un petit mar interior ideal per a principiants i amants de la natura.

Ruta del Paisatge dels Genis

El Paisatge dels Genis és una proposta turística per descobrir l’essència del paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que va inspirar l’obra i la personalitat dels quatre grans genis universals Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

L’oferta proposa a través de la Ruta del Paisatge dels Genis, visites i activitats als municipis de Reus, el Vendrell, Mont-roig i Horta de Sant Joan en els que Gaudí i Pau Casals van néixer i Miró i Picasso hi van fer llargues estades.

Entorn